Meillä piti itseasiassa tiistaina alkaa oman seuran valmennusryhmän treenien, mutta kun kaveri soitti vähän mun lähdön jälkeen, että tollereiden eiliselle sovitussa Jessica Svanljungin koulutuksessa oli yllättäen yksi paikka auennut päätin kipaista sinne Hiilen kanssa.

Uusi kenttä ja uudet kaverit aiheutti taas sen, että Hiilen vire oli vähän turhan korkealla. Toisaalta täytynee olla tyytyväinen, että se nousee noissa tilanteissa laskemisen sijaan. Me otettiin ennen omaa vuoroa seuraamista, jossa Hiili ehkä hitusen painoi ja sitä myöden ehkä poikittikin. Eihän toi mitenkään älyttömän vinoon mene, mutta ehkä sentti pari on perse ulkona, jos etuosa on noin tiiviisti mun jalassa kiinni.

Liikkeistä tehtiin seuraaminen ja siinä erityisesti askelsiirtymiä, joista vasemmalle ja taakse on vähän enemmän levällään. Kyllähän se niissäkin paikan lopulta säilyttää, mutta tyyli vois olla parempi. Erityisesti omaan kävelyyn halusin noissa vinkkejä. Peruuttamisessa siis lähtö oikealla jalalla ja vasemmalle ehkä hieman etuviistoon ensin katsetta ja sit samaan suuntaan liike. Tarvittaessa vasemmalle vielä vasemman jalan kevennys ennen liikkeelle lähtöä. Eikä tartte ohjaajan harppoa, mihinkään suuntaan :P Hiilellä on sen verran hyvin takapää hallussa, että luulen sen oppivan peruuttamaan kyllä ja nimenomaan peruuttamaan. Muuten tuli seuraamisesta kiitosta ja takaosan käytöstäkin, vaikka ainahan ne tasaisempia vois olla. Pitää nyt taas yrittää muistaa oikeesti treenata tuota seuraamistakin eikä vaan suorittaa sitä. Vasta opiskeltiin juoksuun täyskäännöksiä ja jos nyt noi loputkin ja malttais vielä välillä palkata ajatuksella sitä perusseuraamistakin, vaikka vahva liike onkin.

Toinen mihin pyysin ideoita on luoksetulon pysäytys. Luulen, että epäonnistuneena pallonheittäjänä opetan sen kuitenkin sanallisella käskyllä ja käytän jossain vaiheessa kaveria lihapullan nakkelijana, jos sitä tarvitaan. Mutta siis seisomista ja maahanmenoa ja istumistakin ruetaan tekemään nyt jonkun verran niin, että itse "hiihdän" takaperin koiraa mukana houkutellen ja siitä sit pysähdyksiä. Ja sit samalla käskyllä vähitellen sinne luoksetuloon ja jos ei jarruta, niin vahvistetaan käsky kummittelemalla askel koiraa kohti. Monesti vanhat keinot on ihan hyviä ja kyllähän tuota hiihtelyä tulee muille neuvottua edelleen, mutta miksipä en käyttäisi sitä itsekin, öhh... edit, lisäys: Niin ja jäävien paikallapysymistä voi harjoitella hiihtelyn yhteydessä ja muutenkin ensin suoralla ja sit u-linjaa käyttäen. Tehtiin viimeisenä avoimen luokan kaukot, jotka sujuivat nyt tosi sulavasti eli ei pitäisi kovin paljoa olla niissäkään treenattavaa, että kokeeseen vois lähteä.

Riviliikkeenä vielä istuminen, joka meni oikein hienosti meidän harjoittelumääriin nähden, ja paikallamakuu, jossa varmistelin niin hyvin Hiilen istumassa pysymisen (ennen ei olla tehty evl-käskytyksellä, kun meillä ei ole sitä ryhmää), että se tarvitsi lisäkäskyn maahanmenoon. Muuten tämäkin ihan ok ja oli hyvä päästä piiloonkin. Pitäisi kyllä vielä paikallamakuusta kieroilua korjata eli varmaan meilläkin tehdään jatkossa vasenjalka edempänä nuo maahanmenot. Lopussa Hiili pisti throwbackinä päänsä maahan, kun olin sen luo palaamassa. Sivullenousu kuitenkin ok. Vikana lainattiin vielä Kamu-tollerin poikabakteereilla kuorrutettua metallia. Hurjasta kuolan määrästä huolimatta tämä suoritus oli ok ja siitä Hiili saikin sit kissanruokansa.