maalimiesten löytyminen hakutreeneissä. Uusi maasto kaikille osallistujille tuskin vaikutti meidän hankaluuksiin, mutta tiukkaa tosiaan teki. Hiili tarvitsi ekalle ukolle kaksi pistoa, toka löytyi yhdellä ja kolmonen ja nelonen sitten taas kahdella. Ensimmäisellä maalimiehellä Hiili näki ja merkkasi hyvin, lähti hyvin, mutta ei syystä tai toisesta maalimiestä vähän takakädeltä löytänyt. Pisto oli kyllä sinällään ihan siivo eli en osaa sanoa mikä hommassa mätti. Yritin lähettää ilman apuja uudestaan, mutta Hiili eteni ehkä pari metriä. No uusi näyttäytyminen ja johan löytyi.

Tokalla näyttäytyminen ja löytö ihan ok. Kolmannella näyttäytyminen, selkeä merkkaus ja siivo pisto, mutta ukko ei noussut. Ilmeisesti oli vähän vika paikassa sillä kertaa tuuleen nähden, mutta olisi sen luullut silti nousevan. No uusi näyttäytyminen kera ääniavun ja sitten nousi. Viimeisellä ääniapu jo ekalla näyttäytymisellä. Koira lähti hieman vinoon, mutta ihan ok kuitenkin. Oli ilmeisesti kuitenkin edennyt liian syvälle ja viistoon, että haju jäi saamatta, vaikka maalimies jäikin piston sisälle. Mitään ääniäkään ei olllut koirasta piilolle asti kuulunut. Toka näyttäytyminen ja apu. Lähdin itse heti koiran perässä metsään, kun Hiili taas suuntasi samaan solaan nokkineen. Voi olla, että sillä oli haju siinä vaiheessa, kun koiran taas metsässä paikallistin. Hiilikin paikallisti minut ja jäi hetkeksi paikoilleen minua tuijottamaan. Sitten se kääntyi kannoillaan ja olikin lähes heti maalimiehellä.

Monta mahdollista syytä moisille ongelmille pienessä päässäni kehittelin. En sitten tiedä mikä niistä vaiko joku muu todellisuudessa systeemit sai tökkimään. Oltiin kuitenkin edeltävällä viikolla pitkästä aikaa kontaktissa vieraiden koirien kanssa = mahdollisuus nenäpunkkeihin. Samoin käytiin ensimmäiset pyörälenkit = koiralla lihakset juntturassa. Hiili saattaisi myös väistää ääniapuja tai muuten kärsiä jostain kummasta konfliktista maalimiesten suhteen. No seuraavaksi kerraksi päätettiin kuitenkin helpottaa harjoitusta ja ottaa viuhkana erkanevat maalimiehet.