Tänään oltiin uudessa metsässä (ihan vaan metsästäjiä karussa). Hiilelle kolme ukkoa, ku halusin nähdä mitä se juoksuisena (tiistaina alkoivat) tekee. Ei mitään uutta juoksusäätöä ilmassa, että jospa ens kerralla viis. Pidin piskin näyttäytymisiä ja lähetyksiä lukuunottamatta, joissa nappasin pannasta, että ei kävis vahinkoja. Muuten olemisessa hallinnan kanssa ei ollut ongelmaa.

Kaikki näkäreinä. Ekalla sinkaisi valliin törmättyään samoja jälkiä väärään suuntaan, joita muutkin koirat oli jo testailleet. Uudella lähetyksellä hyvin. Toisella juoksi ekalla lähetyksellä muutaman metrin piilon väärältä puolelta. Pistolla mittaa kyllä ihan kivasti. Ja palasi sen verran kaukaa, että ei saanut hajua. Näin niitä sinne metsään jään. Tokalla tarkempi lähetys ja hyvä löytö. Kolmas ukko oli risukkoisessa kalliorinteessä. Hitusen lähetyksen jälkeen kaarsi oikealle, mutta meni tarpeeksi suoraan, että haju sattui nenään ja ukko löytyi tyylikkäästi ekalla pistolla. Rinne ei ollut ongelma. Ainakaan, kun koira sai hajun jo juurelle, mutta nytpähän tietää, että niitä tuollaisissakin paikoissa voi taas olla.

Kävin ostamassa viikon alussa koirille ruokaa ja mukaan tarttui myös 2kg kapula. Ihan ok onnistuu nouto tuollakin, vaikka painoa ja suuosalla kokoa on huomattavasti enemmän kuin mihin Hiili on tottunut. Muuten on touhuiltu ruutua, josta nyt rupesin ruokkimaan samoin kuin noudosta aiemmin ja kaukokäskyjä. Treeniä treeniä niin kyllä ne rutiinit noihinkin löydetään. Toivottavasti.