Pitäis aina päivittää heti treenit. Voi olla, että muistan vähän omiani...

Tauolta paluu sujui vähän, noh vähän... Neljä maalimiestä, joista yksi jätettiin metsään, ku yhteys ei pelannut. Vasemman puolen lähetyksissä Hiili katsoi oikein, mutta lähti sit kummallakin ukolla yrittämään melkein keskilinjan suuntaisesti suoraan lähetyksen jälkeen. Eka ukko tosiaan piti olla rohkeesti "muka-näkäri" ja niin se tehtiinkin. No sit tuli tosiaan merkillinen keskilinjan suuntainen pisto. Koira pois ja ääniapua pyytämään, ku näkyväisyyttä ei todellakaan ollut läheskään tarpeeksi pitkälle oikean näkärin saamiseksi. Radiopuhelimella vaan yhteysyritystä, mutta vastausta tai ääniapua ei vaan kuulunut. Olin jo ottanut hyvissä ajoin lähetysasennon, joten siinä kökittiin sit. Sählingin aikana koira selvästi lämpeni, joten käskin sen metsään. Pisto oli suora, syvyydestä ei valitettavasti ole varmuutta, mutta ihan tavattoman lyhyt se ei onneksi ollut. Kun apuja ei oltu saatu eikä ollut mahdollista saada lähetin Hiilen sit tyhjä alla oikealle puolelle ukolle, joka oli suunnitellusti näkäri. Muuten oli homma about pulkassa tässä, mutta piski sinkosi vähän turhan innolla palkkojen loputtua pitkin metsää ja emäntä oli taas vähän ulapalla, että mikä maa mikä valuutta. No tulihan se pois, ku älysin tyyppiä oikeasti huutaa, mutta siinä kesti hetken.

Kolmas ukko vasemmalta ääniavun kanssa. Tässä tuli mielestäni myös vähän huonosti suuntautunut pisto, mutta ukko nousi kyllä muistaakseni jo ekalla. Viimeinen näkärinä oikealle, ekalla pistolla jäi löytymättä, mutta toisella sit sattui haju nenään ja ukko palkkoineen löytyi. Ei nyt mitkään superrrtreenit, mutta kyllä noistakin jotain oppi. Ja eka tyhjäkin tuli vähän vahingossa, kuten on ollut tarkoitus. Treenien jälkeen palaveerattiin vielä seuraavan kauden tavoitteita selviksi.

Ensi vuoden tavoitteina meillä on Hiilen kanssa tokosta VOI1 ja talvella opetetaan rullaa ja katsellaan, että miten pitkälle haun osalta ehditään. Esine-etsintää on tarkoitus myös treenata. Narulla ei varmaan ole tavoiteita, mutta muina koiramaisina asioina listalle pääsivät Lilin pennut :)